Plūmju drumstalu tarte – ļoti vienkāršā un ātrā @simashka recepte gardām brīvdienām
Sastāvs:
Pamatnei
500gr plūmes
130gr sviests
130gr gaišais muskavado cukurs
65gr @smalkaismuslis
65gr milti
1 ēd.k cepamais pulveris
vaniļas cukurs pēc garšas
Šķipsna sāls
2 olas
Drumstalām
90gr sviests
90gr gaišais muskavado cukurs
30gr milti
80gr @smalkaismuslis
Pagatavošana:
- Sasilda sviestu istabas temperatūrā. Pamatnei saputo sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli, miltiem, cepamo pulveri, musli un beigās ieputo olas.
- Sagatavoto mīklu liek ietaukotā formā. Pa virsu mīklai izkārto šķēlēs sagrieztas plūmes.
- Pa virsu plūmēm ber drumstalas, kas pagatavotas ar pirkstiem saberžot sviestu, cukuru, miltus un musli drumstalainā masā. Skatās pēc vajadzības, varbūt vajag vairāk musli pievienot, ja ļoti lipīga masa.
- Sagatavoto tarti liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~45min. Pēc 25-30min cepšanas var uzklāt folliju, lai virsma nepiedeg.
- Tarti atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ogām. Piestāvēs arī putukrējums, ja sirdī kārumnieks

Atbildēt
Lai komentētu, jums jāpiesakās sistēmā.